Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Energi och uppvärmning

Energifrågan har flera dimensioner. För dig kanske energi främst är en ekonomisk fråga, men i ett vidare perspekti energi självklart också en miljöfråga.

Vår energirådgivare ger dig gärna tips och råd i frågor om energi, om olika värmesystem och vilka alternativa lösningar som kan passa dig.

Energirådgivning

Värnamo kommun erbjuder energi- och klimatrådgivning. Energirådgivaren förmedlar även kontakter mellan större företag och konsulter. Genom olika informationskampanjer hoppas vi att energi­behovet ska minska, dels genom effektivare system och dels genom ett klokare konsumtionsbeteende.

Under Mer information på den här sidan hittar du också länkar och foldrar med information och tips från Energimyndigheten.

Uppvärmning

Många hushåll värms upp med el, men det finns många alternativ. I Värnamo kommun finns goda förutsättningar för miljövänlig uppvärmning. Exempel på förnyelsebar energi är sol, vind, vatten och biobränsle som alla är bra alternativ eller komplement till traditionella system.

Vilket system passar dig?

Det finns många saker att ta hänsyn till innan du byter uppvärmning i fastigheten. Värmesystemet måste anpassas efter dig och dina önskemål. Så vem är du? Det är det första du bör fråga dig innan du bestämmer dig för vilket värmesystem du ska ha. Också fastighetens storlek, utformning och planlösning påverkar och begränsar dina valmöjligheter.

Anpassa fastigheten till det nya systemet

Om du funderar på att byta upp­värmning i din fastighet är det viktigt att tänka på att fastigheten är ett system. Ändrar man till exempel från vedeldning till värmepump kan ventilationen påverkas. Det finns också risk för frostsprängningar i murstocken när den inte längre används. En huv behöver då monteras för att undvika att regn kommer ner i den.

Senast granskad:
2020-08-12

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter

Kontaktcenter

0370-37 70 00
0370-37 77 11 fax

kontaktcenter@varnamo.se


Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30


Besöksadress
Stadshuset
Kyrktorget 1, Värnamo


Postadress
Värnamo kommun
331 83 Värnamo


Organisationsnummer
212000-0555

Fler kontaktuppgifter
Facebook logotyp
Instagram logotyp
Värnamo 2035 logotyp