Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Nyinflyttad

Vi arbetar för att Värnamo ska vara en attraktiv kommun med bra utbildnings­möjligheter och ett rikt utbud av handel och fritids­aktiviteter. Värnamo ska vara en trygg och levande kommun att bo och utvecklas i.

Framtid och utveckling

Värnamo vill växa, 2035 vill vi vara 40 000 invånare. Vi vill också vara en plats där människor, företag, föreningar och andra grupper kan växa och utvecklas.

Läs mer om Värnamos utveckling, planer och projekt på sidan Framtidsprojekt.

Ditt Värnamo

Adam Svensson är projektledare för Ditt Värnamo. Han arbetar med att få nyinflyttade, studenter, hemvändare och nyanställda att trivas och utvecklas i Värnamo. Det är Adam som skickar ut brevet "Välkommen till Värnamo" till dig som är nyinflyttad och du är välkommen att höra av dig till honom med frågor eller idéer.

Följ Ditt Värnamo på Facebooklänk till annan webbplats och Instagramlänk till annan webbplats för att se vad som är på gång.

Träffa oss

Ditt Värnamo erbjuder dig som funderar på att flytta eller redan har flyttat till Värnamo möjligheten till ett personligt möte. Vid mötet får du möjlighet att ställa frågor om Värnamo och din eventuella flytt hit. Dessutom ser vi till att du får bästa möjliga start på din Värnamoupplevelse.

Rundtur i Värnamo kommun

Två gånger om året erbjuder vi nyinflyttade i kommunen en gratis rundtur där vi visar upp Värnamo kommun och vad den har att erbjuda alla nyinflyttade. Under rundturen får du som nyinflyttad dessutom möjligheten att träffa olika personer som kan svara på dina frågor om din nya hemkommun.

Medflyttandeservice

Har din respektive fått ett arbete hos någon arbetsgivare som är en av Ditt Värnamos vänner, försöker vi via våra nätverk hjälpa den som är medflyttande att få ett jobb i vår region. Vi garanterar inte ett jobb, men vi lovar ett stort engagemang för att ni ska trivas här.

Vår medflyttandeservice handlar om mer än att hitta en sysselsättning. Vi kan till exempel hjälpa till med information om fritid, barnomsorg och kommunikationer.

Introduktion

Har du som nyinflyttad börjat arbete hos någon av Ditt Värnamos vänner? Då är du välkommen till en träff tillsammans med andra i samma situation. Introduktionsträffarna kan se olika ut vid olika tillfällen och Ditt Värnamo anordnar dessa träffar fyra gånger om året.

Att vara student i Värnamo

Som student i Värnamo kommer du snabbt i kontakt med verkligheten utanför skolan. I Värnamo finns det en rad olika aktörer som hjälper dig om du vill studera och hitta ditt drömyrke.

Ditt Värnamo har ett bra samarbete med skolorna i Värnamo kommun och finns till för studenterna under hela studietiden.

Arbeta och utvecklas

Värnamo kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med omkring 2 800 medarbetare. Här finns jobb inom miljö, vatten och vägar, omvårdnad och omsorg, utbildning, bygg och anläggning, samhällsplanering, kultur, ekonomi, fritid, räddningstjänst, administration och fastighetsförvaltning.

Alla lediga jobb på Värnamo kommun.

Bo som du vill

I Värnamo förbereder vi oss på att bli fler och vi bygger och planerar för att kunna växa. Hur vill du bo?

Företagande och näringsliv

För dig som är företagare finns det stora möjligheter att etablera dig och växa i Värnamo. Regionen har länge präglas av företagsamhet och vi satsar på tillväxt och utveckling.

Företagslots

Du som funderar på att flytta ditt företag hit eller starta upp ett företag här ska ta kontakt med vår företagslots Mikael Karlsson. Han guidar och stöttar upp med allt som som handlar om företagande, bland annat kontakter, tillstånd, samordning och lediga lokaler. 

Värnamo Näringsliv AB, VNAB

Värnamo Näringsliv är ett näringslivsbolag som verkar för att Värnamo ska vara en attraktiv kommun att driva företag, bo, besöka och arbeta i. Här finns bland annat en affärscoach som arbetar med nyföretagande, nyetableringar, idé- och innovationsstöd samt nätverk för nyinflyttade.

Senast granskad:
2019-08-13

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter

Kontaktcenter

0370-37 70 00
0370-37 77 11 fax

kontaktcenter@varnamo.se


Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30


Besöksadress
Stadshuset
Kyrktorget 1, Värnamo


Postadress
Värnamo kommun
331 83 Värnamo


Organisationsnummer
212000-0555

Fler kontaktuppgifter
Facebook logotyp
Instagram logotyp
Värnamo 2035 logotyp