Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
kontaktcenter@varnamo.se

Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Kyrktorget 1
Värnamo

2020-06-23

Dags att läsa av vattenmätaren

För att vi ska kunna fakturera dig för din vattenförbrukning så korrekt som möjligt behöver vi din hjälp att läsa av vattenmätaren. I dagarna landar ett avläsningskort i din brevlåda.

En gång om året ska du som är ansluten till kommunalt vatten och avlopp läsa av din vattenmätare. Mätaren sitter vanligtvis i din tvättstuga eller källare. Vattenmätaren visar hur mycket vatten hushållet har förbrukat. Om du inte lämnar din förbrukning i tid beräknar vi din förbrukning, vilket tyvärr kan innebära stora avvikelser.

Du kan lämna in din förbrukning på olika sätt. Allra enklat är att registrera på sidan: www.avlasning.selänk till annan webbplats. Det går också bra att skicka din förbrukning via svarspost.

Så här läser du av din vattenmätare

Lyft på locket och rapportera siffrorna. En viktig sak att komma ihåg är att din vattenmätare inte mäter i decimaler. När du ska läsa av din vattenmätare ska mätarställningen därför anges i hela kubikmeter (m3) utan nollor innan. På exemplet nedan står det 00951 på vattenmätaren. På avläsningskortet ska du därmed utelämna de första två nollorna, och endast skriva 951 i de tre sista rutorna.

Bild som visar hur en vattenmätare ser ut.

Vid frågor eller funderingar – välkommen att kontakta va-kundtjänst.

Epost: kundtjanstVA@varnamo.se

Senast uppdaterad: