• Bevattningsförbud i hela Värnamo kommun Från och med 15 augusti är det bevattningsförbud i hela Värnamo kommun. Anledningen till beslutet om bevattningsförbud beror på låga nivåer i våra grundvattentäkter.

Flera byggprojekt på gång i Värnamo

Värnamo kommun utvecklas och har behov av fler skolor och idrottshallar för att tillgodose dagens och framtidens behov. Tre byggprojekt ska genomföras under en femårsperiod i så kallad strategisk partnering.

Värnamo kommun växer och har behov av en ny idrottshall, om- och tillbyggnad av Trälleborgsskolan samt en helt ny grundskola. ByggDialog har blivit upphandlade som totalentreprenör för projektet som ska genomföras i strategisk partnering. Strategisk partnering innebär att vi samverkar i en serie projekt.

- Vi ser fram emot att arbeta med ByggDialog, där vi kan skapa synergieffekter mellan projekten och bidra till ett större mervärde för kommunen, säger Jesper du Rietz, förvaltningschef på tekniska förvaltningen.

Projektet kommer utföras i etapper under en femårsperiod, där idrottshallen är först ut.

- Jättekul att spadtaget är nära. När staden växer behöver grundskolan förstärkas och utbudet av idrottshallar öka. Den nya idrottshallen kommer dagtid att användas av Gröndalsskolan och övrig tid kommer hallen att nyttjas av olika föreningar, säger Gottlieb Granberg, kommunstyrelsens vice ordförande och ordförande i tekniska utskottet.