24 september = dagvattnets dag

I dag är det dagvattnets dag – en dag som vi vill uppmärksamma lite extra. Dagvattnets dag syftar till att få fler att se dagvattnet som en viktig resurs.

Hur ofta tänker du på vattnet i staden, var det kommer ifrån och vart det tar vägen? Vattnet i staden är en värdefull resurs som vi borde ta bättre vara på. Det gäller inte minst dagvatten – alltså regn och smält snö som rinner på våra gator och vidare ut i åar och hav.

I Värnamo kommun är vi duktiga på att till exempel bygga dammar. Dammarna samlar upp regnvatten för att rena vattnet samt minska översvämningsrisken. Ett annat plus är att platser med vatten blir mer attraktiva för både djur, växter och människor. Vi mår bra av vatten.

Mer om dagvattenlösningar och dammar som kommunen arbetar med att bygga hittar du på sidan Byggprojekt.