Vad beror vattenläckorna på?

Vattenläckor kan uppstå när som helst men många sker när temperaturerna ändras, till exempel när temperaturen går från kyla till töväder.

- Vi får spänningar i ledningsnätet och det kan uppkomma hål och sprickor. Det beror på att jorden fryser och sedan tinar, berättar Johan Virdung, driftchef på ledningsnätet i Värnamo kommun.

Till dig som är fastighetsägare

När det är kraftiga temperaturväxlingar ute, håll gärna lite extra koll på din vatteninstallation så att den inte läcker.

Hit vänder du dig

Om du ser en läcka, till exempel att det trycker upp vatten i gatan, hör av dig till kontaktcenter, 0370– 37 70 00. Detta så att vi snabbt kan rycka ut och laga läckan. Vi arbetar kontinuerligt med vattenläckor.

Du kan också felanmäla direkt via vårt formulär för felanmälan. Länk till annan webbplats.