Vårsopningen är igång!

Onsdag 9 mars börjar vi sopa våra kommunala gator.

Nu är det äntligen dags att städa bort vintern och välkomna våren. I dag börjar arbetet med att städa gator från grus, sand och annat skräp. Vi börjar i centrala Värnamo och rör oss vidare genom staden. Sedan sopar vi kransorterna.

Turordningen för kransorterna finns på sidan Renhållning och sopning.

Turordningen är preliminär och kan ändras beroende på väderförhållanden. Det kan uppstå förseningar, men gatorna kan också sopas färdigt tidigare.

När det är dags att sopa gatan där du bor kommer du bli informerad genom skyltar som sätts upp.

Så kan du hjälpa till

Du kan hjälpa till genom att sopa ut grus och sand från fastighetskanter och trottoarer. Tänk även på var du parkerar bilen så att den inte står i vägen för sopmaskinen.

Mer om hur kommunen arbetar med gatusopning hittar du på sidan Renhållning och sopning.

Gällaryd, Värnamo. Foto: Jon Flobrant