Värnamo bidrar till mål om minskad klimatpåverkan

Värnamo är en av nitton kommuner och tre regioner når nu riksdagens mål att minska Sveriges transportsektors klimatpåverkan med 70 procent innan 2030.

- Vi jobbar sedan flera år målmedvetet med att byta ut kommunens fordon till sådana som är fossiloberoende. Det är roligt att vi finns på listan över de som bidrar till att Sverige kan klara målet om en minskad klimatpåverkan, säger Henrik Davidsson, miljö- och klimatrådgivare i Värnamo kommun.

Miljöfordon Sverige presenterar tillsammans Dun & Bradstreet rapporten Miljöfordonsdiagnos för trettonde året i rad. Där redovisas bland annat vilka kommuner som når riksdagens mål. Några av de övriga är Kungsbacka, Landskrona, Stockholm, Karlstad, Vårgårda, Södertälje och Uppsala.

- Det är så positivt att se hur stora framsteg många kommuner gör genom att följa en genomtänkt strategi för inköp av olika typer av fossiloberoende fordon, säger Pernilla Hansson, projektledare på Miljöfordon Sverige.

Läs hela pressmeddelandet om rapporten på Miljöfordon Sveriges webbplats. Länk till annan webbplats.