Var med och tävla i ordjakten!

Den 5 juni är det världsmiljödagen, en av FN:s internationella temadagar. Var med och uppmärksamma dagen med oss genom att delta i en ordjakt.

Världsmiljödagen firas varje år över hela världen den 5 juni, och Ordjakten är ett sätt att uppmärksamma dagen. Tävlingen gör vi tillsammans med Gislaveds kommun, Gnosjö kommun och Naturum på Store Mosse.

- Ordjakten är ett sätt att uppmärksamma olika miljöfrågor i vår närhet. I år har tävlingen koppling till världsmiljödagen, och vi vill lyfta vikten av att ha en frisk och stark natur, säger Martina Palm, miljöstrateg i Värnamo kommun.

Hur tävlar jag?

För att vara med och tävla ska du hitta fyra stycken skyltar. Tre av skyltarna är likadana och finns uppsatta i respektive kommun, den sista skylten är gemensam och uppsatt vid Naturum på Store Mosse. Läs informationsrutan på varje skylt och hitta nyckelordet. Skriv ner alla fyra nyckelord och mejla ditt svar till ordjakt2022@gmail.com eller lämna in det till Naturum.

Förstapris i tävlingen är en snöskovandring för två på Store Mosse. Andrapris är ett bokpaket. Tävlingen pågår mellan 5 juni-12 juni. Du kan bara vara med och tävla i en av kommunerna.

Lycka till!

Gällaryd, Värnamo. Foto: Jon Flobrant