Dags att läsa av vattenmätaren

För att vi ska kunna fakturera dig för din vattenförbrukning så korrekt som möjligt behöver vi din hjälp att läsa av vattenmätaren. I dagarna landar ett avläsningskort i din brevlåda.

En gång om året ska du som är ansluten till kommunalt vatten och avlopp läsa av din vattenmätare. Mätaren sitter vanligtvis i din tvättstuga eller källare. Vattenmätaren visar hur mycket vatten hushållet har förbrukat. Om du inte lämnar din förbrukning i tid beräknar vi din förbrukning, vilket tyvärr kan innebära avvikelser.

Du kan lämna in din förbrukning på olika sätt. Enklast är att registrera på webbplatsen dcp.se Länk till annan webbplats.

För tillfället är det tekniskt strul att skicka in avläsningen via länken ovan. Det går bra att skicka in avläsningen till kundtjanstVA@varnamo.se. Glöm inte att ange avläsning, datum för avläsning, mätarnummer och adress eller fastighetsbeteckning.

Det går också bra att skicka din förbrukning via svarspost.

Så här läser du av din vattenmätare

Du läser av din vattenmätare genom att lyfta på locket och rapportera siffrorna. En viktig sak att komma ihåg är att din vattenmätare inte mäter i decimaler. När du ska läsa av din vattenmätare ska mätarställningen anges i hela kubikmeter (m3) utan nollor innan.

Exempel:

Står det 00951 på vattenmätaren så ska du endast skriva 951 i de tre sista rutorna.

Har du en fjärravläst mätare?

I år genomför vi tester av system för fjärravläsning. Vi vill därför att du som har en fjärravläst mätare ska skicka in en avläsning. Tänk på att denna mätare mäter i decimaler, skriv därför inte med de tre sista siffrorna i avläsningen.

Avläsningen ska anges i hela kubikmeter (m3) utan nollor innan.

Exempel:

Står det 000045,536 på vattenmätaren så ska du endast skriva 45 i de två sista rutorna.

Vid frågor eller funderingar –
välkommen att kontakta kundtjänst VA