Tack för alla idéer på Värnamodagarna!

Oj, vad många som ville berätta för oss vilka platser i Värnamo kommun som är bra eller dåliga och hur vi kan förbättra. Tack för alla idéer ni lämnade till oss under Värnamodagarna.

På torsdagen var det tema framtidens Värnamo kommun i kommunens tält på Värnamodagarna. Vi berättade om planerna för stad och land och bad om synpunkter från er. Den som ville, kunde sätta en röd, gul eller grön plutt på våra stora kartor. Rött stod för en dålig plats, grönt för en bra plats och gult för en plats med goda förutsättningar att bli bättre.

Nästan 40 personer sattte plutt på kartan och skrev några rader. De synpunkterna tar vi med oss när vi planerar för framtidens kommun.

Här är några av synpunkterna och idéerna:

• Jag och mina kompisar önskar mest i världen att det ska byggas en inneskatepark som man kan vara i när vädret inte är bra, och så skulle man kunna åka dit efter skolan och äta mellis och göra läxor, det skulle vara som Navet fast med en skatepark inuti
  • Badplats med hopptorn
  • Bygga ett hopptorn vid Tånnö badplats
  • Hopptorn i Prostjön, 1 meter och 3 meter
  • Air soft-bana
  • Bättre sittplatser vid Värnamo Södras fotbollsplaner (Gröndalsskolan)
  • Mer planteringar i centrum för binas skull
  • Cykelväg till Åminne
  • Volleybollnät i Tånnö skola
  • Basketplaner i Värnamo
  • Bättre säkerhet vid nya busshållplatsen vid väg 27 i Forsheda
  • Rekreationsområden i Forsheda
  • Förbättra trafiklösningen vid Bredasten
  • Apladalen med djur och lekplats är bra
  • Fler ställen som ungdomar kan hänga på
  • Anordna musikfestival årligen
  • Vi uppskattar grönområdet vid Västhorja lekplats, önskar lite fler saker tillbarnen på lekplatsen, till exempel kompisgunga, klätterställning och liten pulkabacke
  • Vill gärna ha både skogsstigar och gångvägar, synd när de försvinner från stan
  • Fortsätt gärna bygga ut på Borgen
  • Vi är glada för satsningen på dagvattendammar i Forsheda, jippi
  • Trafiken flyter trögt vissa tider på dagen på grund av att Viadukten är stängd, undrar när eller om det blir någon lösning
  • Vi skulle vilja se lite mer pridesamlingar
  • Jag är rädd att Värnamo centrum dör ut
  • Jag vill att strandskyddet runt Vidöstern ska vara kvar
  • Bygg inte på brukbar åkermark
  • Bra: Mekargruppen med Jesus under huven i Lerdala
Karta över en del av Värnamo stad. Det finns pluttar i rött, grönt och gult på kartan.

På kartorna i tältet kunde den som ville markera platser med rött, grönt eller gult. Många tog chansen att lämna synpunkter och det tackar vi för!