Första spadtaget för Trälleborgsskolan

Den 15 september samlades politiker, tjänstemän och elever för ett första spadtag för den nya Trälleborgsskolan tillsammans med entreprenören Byggdialog.

Ett spadtag är en symbolisk handling som inleder byggstarten för ett projekt. I september 2021 gick kommunstyrelsens förslag om att bygga en ny Trälleborgsskola igenom. Förslaget kom upp efter undersökningar av innemiljön på Trälleborgsskolan. Undersökningarna visade att skolan behövde göra en omfattande och dyr renovering. Det blev helt enkelt mer lönsamt att bygga en ny skola. Nu är det äntligen dags att börja byggnationen av den nya skolan.

Följ uppdateringen av bygget och läs mer om våra andra byggprojekt på sidan Byggprojekt.

Elever från Trälleborgsskolan, Mossleskolan, Gröndalsskolan och Mossle särskola var med och grävde.

En grävmaskin som lyfter grus

Tekniska utskottets ordförande Gottlieb Granberg (M) körde grävmaskin.

Tårta

Firade med tårta.

Politiker, tjänstemän och media samlade i en grupp

Politiker, tjänstemän och media samlade.

Byggområde med container, grävmaskin, rör och mycket sten.

Rivningen av den gamla skolan är i full gång.