Tävla om energisparkit och besök av energirådgivare

Har du ett bra tips för att spara energi? Den här veckan har vi en tävling, på vår Facebook, där du kan vinna ett kit med energimätare, snålspolande duschmunstycke, strålsamlare och LED-lampor samt besök av vår energirådgivare.

Från och med i dag, 17 oktober, fram till på söndag är det Klimatveckan. Det uppmärksammar vi i Värnamo kommun genom att fokusera på att spara el.

Varför ska vi spara el?

Energisituationen i Sverige och Europa är ansträngd. Det gör att elen är dyr och att det är sämre tillgång till el. Genom att spara el dämpar vi elkostnaderna och minskar risken för att elen inte räcker till i vinter. Det hjälper dig själv, andra i Sverige och våra grannländer.

Läs mer om elsituationen och varför varje kilowattimme räknas på Energimyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.

Tävla på vår Facebook

För att hjälpas åt att hitta nya sätt för att spara el har vi en tävling på vår Facebook den här veckan. Varje dag ger vi vårt bästa tips för att spara el och vi vill veta vilka tips du har! Du tävlar genom att kommentera dina bästa tips på något av veckans inlägg på vår Facebook.

Nästa vecka går vi igenom alla tips och väljer en vinnare. Du som kommenterar det bästa tipset för att spara el vinner ett energisparkit och ett besök av vår energirådgivare. I energisparkitet får du en energimätare, ett snålspolande duschmunstycke, en strålsamlare och LED-lampor.

Tävla genom att kommentera dina tips på Värnamo kommuns Facebook Länk till annan webbplats.

Vad är reglerna för tävlingen?

• Du kan bara tävla genom att kommentera våra inlägg mellan 17 och 23 oktober.
  • Du måste bo i Värnamo kommun för att vara med och tävla.
  • Den som skriver det bästa tipset först är den som vinner.