Möjligheten att lämna vattenprov upphör 1 januari

Har du en egen eller delad dricksvattenbrunn är det viktigt att regelbundet ta prover på vattnet. Fram till nu har det varit möjligt att lämna vattenprover till kommunen. Denna tjänst upphör från och med 1 januari 2023.

Som privatperson med egen brunn kan du vända dig direkt till vattenanalysföretag som till exempel Eurofins Länk till annan webbplats. eller SGS Länk till annan webbplats. om du vill lämna in ett vattenprov för att ta reda på kvaliteten på ditt dricksvatten. Hos dem beställer du provtagningsutrustning som skickas hem till dig tillsammans med instruktioner på hur du ska göra.

Mer information om hur du kan göra finns på vattenanalysföretagens webbplatser :

Välkommen till Eurofins i Sverige - Eurofins Scientific Länk till annan webbplats.

SGS Analytics Sweden | SGS (sgsgroup.se) Länk till annan webbplats.