Barriärer byggs för att förhindra översvämning

Vattennivåerna i Lagan och Storån är väldigt höga. Värnamo kommun bygger nu barriärer för att förhindra översvämningar.

Från idag, torsdag 12 januari, bygger kommunen barriärer på vissa ställen för att säkra fastigheter mot översvämningar. Enligt SMHI blir det ytterligare nederbörd de kommande dagarna, vilket gör att det finns risk att vattennivåerna snabbt kan stiga ännu mer.

Avstängda gång- och cykelvägar

Vilka gång och cykelvägar som är avstängda hittar du på webbbsidan "Höga vattennivåer"

Respektera avspärrningar

I vattenrika områden uppmanar vi också allmänheten att vara försiktiga och att respektera avspärrningar, för att inte riskera sin egen eller andras säkerhet. Avspärrningar finns i nuläget vid Apladalen och Osudden.

Vill du ha koll på vattennivåerna?

På sidan "Höga vattennivåer" finns länkar till sidor där du kan följa vattennivåerna. Sidan uppdateras löpande.