Ny rutin för snöröjning

Värnamo kommun har tagit över ansvaret för snöröjningen i de områden som tidigare har skötts av vägföreningar.

Från och med den här säsongen har vi en ny rutin för snöröjning i Värnamo kommun. Tidigare har vissa områden utanför Värnamo tätort skötts av vägföreningar, det är områden som kommunen nu har tagit över. Det innebär att det är kommunen som bestämmer när entreprenörer ska ut och skotta, och att det blir färre mellanhänder i snöröjningen.

Vilken snöröjning ansvarar kommunen för?

Förändringen gör att det är kommunen som ansvarar för all snöröjning av vägar, förutom det allmänna vägnätet som Trafikverket sköter. Trottoarer ansvarar den enskilda fastighetsägaren för.

Du kan läsa mer om hur vi arbetar med snöröjning och halkbekämpning på sidan Snöröjning