Var försiktig

På flera platser i kommunen är det nu mycket vatten. Även vissa vägar riskerar att bli översvämmade. Kör lugnt om du är ute med bil och var uppmärksam vid vattensamlingar.

Trafikverket och kommunen kontrollerar kontinuerligt vägarna och sätter upp varningsskyltar i områden med mycket vatten. På vissa vägar pumpas vatten bort men mindre vägar kan ändå översvämmas. Kör lugnt och var uppmärksam på vattenplaning. Eftersom marken är väldigt blöt så kan träd stå lösa och risken är större att de faller.

Undvik att vistas i vattenrika områden

I vattenrika områden uppmanar vi allmänheten att vara försiktiga för att inte riskera sin egen eller andras säkerhet. Prata också med barn och ungdomar om att vara försiktiga och undvika vattenrika områden.