Publicerat:

Dags att läsa av vattenmätaren

För att vi ska kunna fakturera dig för din vattenförbrukning så korrekt som möjligt behöver vi din hjälp att läsa av vattenmätaren. I dagarna landar ett avläsningskort i din brevlåda.

En gång om året ska du som är ansluten till kommunalt vatten och avlopp läsa av din vattenmätare. Mätaren sitter vanligtvis i din tvättstuga eller källare. Vattenmätaren visar hur mycket vatten hushållet har förbrukat. Om du inte lämnar din förbrukning i tid beräknar vi din förbrukning, vilket tyvärr kan innebära avvikelser.

Du kan lämna in din förbrukning på olika sätt. Enklast är att registrera på sidan Mätaravläsning. Länk till annan webbplats.

Det går också bra att skicka din förbrukning via svarspost.

Så här läser du av din vattenmätare

Du läser av din vattenmätare genom att lyfta på locket och rapportera siffrorna. En viktig sak att komma ihåg är att din vattenmätare inte mäter i decimaler. När du ska läsa av din vattenmätare ska mätarställningen anges i hela kubikmeter (m3) utan nollor innan.

Exempel:

Står det 00951 på vattenmätaren så ska du endast skriva 951 i de tre sista rutorna.

Har du en digital (fjärravläst) mätare?

Från och med nu behöver du inte lämna avläsning på en digital mätare.

Den kommer in automatiskt.

Kontakt

Vid frågor eller funderingar, välkommen att kontakta kundtjänst VA på telefon 0370- 37 74 98, eller genom att e-posta kundtjanstVA@varnamo.se.

Vattenmätaren till vänster är en digital (fjärravläst) vattenmätare med automatisk avläsning. Bilden till höger visar en mekaniskt vattenmätare som du ska läsa av och rapportera in.