Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
0370-37 70 00
kontaktcenter@varnamo.se

Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Besöksadress
Kyrktorget 1
Värnamo

Klimatkampen

Micke, Ane och Sophia är klimatkämparna från Värnamo kommun som antagit utmaningen att minska sina utsläpp genom att använda appen Svalna. Följ deras resa!

Vår livsstil och våra konsumtionsval påverkar miljön på olika sätt. Maten vi äter, huset vi bor i, hur vi tar oss till jobbet eller skolan, vilka kläder vi använder och vad vi gör på fritiden har olika klimatavtryck.

För att påverka förändringsviljan och uppmuntra till en hållbar livsstil gör vi satsningen Klimatkampen, ett samarbete mellan Jönköpings läns Klimatråd och Svalna.

Klimatkampen handlar om att inspirera invånare i Jönköpings län att gemensamt engagera oss för att minska vår klimatpåverkan. Klimatkampen är ett samarbete mellan Svalna och klimatrådet i Jönköpings län.

Under ett år, med start i september 2019, följer våra tre klimatkämpar tillsammans med länets övriga klimatkämpar sin konsumtions klimatpåverkan och samtidigt får de tips och personlig rådgivning av teamet bakom Svalna.

Du kan följa alla klimatkämparna på Svalnas webbplats.länk till annan webbplats

Klimatkämparna

Det här är klimatkämparna från Värnamo:

Sophia Vilhelmsson

Mikael Karlsson

Ane Storm

Klimattjänsten Svalna

Svalna är en forskningsbaserad, icke-vinstdrivande klimattjänst som har utvecklat en mobilapp för att stärka medborgare som vill leva mer hållbart. Appen mäter klimatpåverkan från privat konsumtion genom att hämta transaktionsdata från din bank och du kan besvara frågor som förfinar uppskattningen av dina utsläpp från mat, boende och resor. Svalna erbjuder tips på beteendeförändringar för att minska klimatavtrycket, jämförelser av klimatavtryck, personlig målsättning och grupputmaningar med mera.

Svalna är gratis att använda för privatpersoner och grundades 2015 av David Andersson som forskar kring frågor om hållbar konsumtion på Chalmers. Tjänsten har utvecklats i samarbete med Göteborgs stad med finansiellt stöd från Västra Götalandsregionen och Chalmers.

Läs mer om appen på Svalnas webbplats.länk till annan webbplats

Senast granskad:
2020-01-14

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter

Kontaktcenter

0370-37 70 00
0370-37 77 11 fax

kontaktcenter@varnamo.se


Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30


Besöksadress
Stadshuset
Kyrktorget 1, Värnamo


Postadress
Värnamo kommun
331 83 Värnamo


Organisationsnummer
212000-0555

Fler kontaktuppgifter
Facebook logotyp
Instagram logotyp
Värnamo 2035 logotyp