• Bevattningsförbud i hela Värnamo kommun Från och med 15 augusti är det bevattningsförbud i hela Värnamo kommun. Anledningen till beslutet om bevattningsförbud beror på låga nivåer i våra grundvattentäkter.
Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Landsbygdsdialog

Du som bor utanför Värnamo tätort är välkommen till landsbygds­dialog, där vi planerar hur vi tillsammans kan utveckla just din ort.

Årets landsbygdsdialoger

Delta i landsbygdsdialogen

År

Ort

Datum

2022

Hörle

20 april


Lanna

11 maj


Bredaryd

14 september


Forsheda

16 november

 

Så här går det till:

  1. De som bor på orten besvarar ett frågeformulär om vad de vill att vi ska prata om.
  2. Tjänstepersoner från de olika verksamheterna som berörs av svaren i frågeformuläret deltar i dialogmötet på orten tillsammans med kommunstyrelsens ordförande och övriga kommunalråd.
  3. Arbetsgrupper bildas under kvällen med personer från orten och från kommunen som arbetar vidare med de områden som ortsborna anser vara prioriterade.
  4. Kommunens arbetsgrupp gör en uppföljning och beslutar om insatser, tur i byn, fördelning av medel och förslag till förbättring.
  5. Under våren träffas landsbygdsrådet som består av representanter från samtliga orter, dialoger genomförs.

Mål

Ett av kommunens övergripande mål är delaktighet. Vi vill att medborgare och medarbetare ska känna sig delaktiga i det som händer i kommunen. Därför har de möjlighet att påverka de kommunala verksamheterna och utvecklingen av den ort där de bor. I landsbygdsdialog får medborgarna möjlighet att direkt påverka de kommunala verksamheterna i samverkan med tjänstepersoner och politiker.

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 08 augusti 2022