Mikael Karlsson vald till ordförande i kommunstyrelsen

Mikael Karlsson (C) blir ordförande i kommunstyrelsen från och med 1 juni och ersätter därmed Hans-Göran Johansson (C), som valt att lämna sin post.

Beslutet togs på kommunfullmäktiges sammanträde på torsdagskvällen, 29 april. Hans-Göran sitter kvar som ledamot i kommunfullmäktige, men lämnar alla andra politiska uppdrag och Mikael ersätter honom på de flesta av dessa.

Övrig information om fullmäktiges sammanträde hittar du i nyheten KF: Kommunen kan införa förbud att vistas på vissa platser.

Bilden visar Hans-Göran Johansson som lämnar över en ordförandeklubba till Mikael Karlsson.

Hans-Göran Johansson (till vänster) lämnar uppdraget som kommunstyrelsens ordförande och efterträds av Mikael Karlsson.