Årets idrottsprestationer på fullmäktige

På torsdag, 30 september, sammanträder kommunfullmäktige. Du kan vara på plats och lyssna på mötet, eller följa det direkt på vår webbplats.

Den här gången deltar samtliga 51 ledamöter. Mötet hålls i Arken för att underlätta att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd.

Årets idrottsprestationer

På mötet uppmärksammas också lokala idrottsprestationer under 2020. Sedan något år har Värnamo kommun en policy för hur idrottare som presterat på hög nivå ska uppvaktas. Det är upp till föreningarna att nominera medlemmar och tekniska utskottet avgör om de nominerade uppfyller kriterierna.

Sex personer har nominerats för prestationer under 2020 och alla uppfyller kraven för att uppvaktas. Det är Hilma Ihreborn, Robin Pettersson, Nina Mirkhan och Ella Stensson från Värnamo Simsällskap och Börje Lennartsson och Jörgen Karlsson Wallstenius från Wärnamo Sportklubb.

Du kan läsa kriterierna för uppvaktningen i ”Policy för representation i Värnamo kommun”. Länk till annan webbplats. Sista datum för att nomiera idrottare för prestationer under 2021 är 28 februari 2022.

Övriga ärenden och länk till sammanträdet

Övriga ärenden som fullmäktige ska besluta om på septembermötet är bland annat detaljplan för Plantskolan (ny idrottshall på Gröndalskolan), Plan för trafik och översyn av valdistriktsindelningen.

Följ sammanträdet direkt på sidan Webb-tv.