Publicerat:

Utreder allsvenskt spel på Finnvedsvallen

På måndagskvällen blev det klart att IFK Värnamo spelar i Allsvenskan nästa säsong. Det innebär nya krav på lagets hemmaarena Finnvedsvallen och nu vill kommunstyrelsen utreda vad som måste göras.

Det är Svenska Fotbollförbundet som ställer krav på arenorna där de allsvenska lagen spelar. Bland annat handlar det om räcken på ståplatsläktaren, lokal för dopingkontroll, toaletter, parkeringsplatser, sittplatser för medier, studioplats för tv-sändningar, tv-kameror, plats för personer med funktionshinder, vip-platser, säkerhet med mera.

Spela med dispens

Kommunstyrelsen vill ge tekniska utskottet i uppddrag att utreda vilka åtgärder som krävs för att IFK Värnamo ska kunna spela sina hemmamatcher på Finnvedsvallen med dispens under de kommande tre åren. I uppdraget ingår att utreda förutsättningar för att långsiktigt kunna spela fotboll på allsvensk nivå i Värnamo.

- Jag är jätteglad att IFK Värnamo kommer att spela allsvensk fotboll nästa säsong. Det betyder mycket för sammanhållningen och stoltheten i Värnamo. Det här engagerar många och jag lyfter på hatten för alla som jobbat för att göra detta möjligt, det är alldeles extraordinärt, säger Mikael Karlsson, kommunstyrelsens ordförande.

Firas 28 november

Avancemanget till Allsvenskan kommer att firas 28 november, när seriens sista match är spelad.

- Vi gör det här tillsammans, som vi brukar göra i Värnamo. Värnamo City anmälde sitt intresse att arrangera firandet och vi kommer att genomföra det tillsammans. Jag kommer självklart vara där! säger Mikael Karlsson.