Frågor om omvärldsläget,krisberedskap och skyddsrum

Det finns en del oro inför det osäkra läget i världen med tanke på Rysslands invasion av Ukraina. Många söker information hos olika myndigheter om det aktuella läget och om frågor kopplade till krisberedskap.

Vid kriser och allvarliga händelser är det extra viktigt att vara källkritisk. Leta information från flera olika källor för att få en rättvis bild av läget och sprid inte obekräftade rykten. På Krismyndigheten finns samlad information om omvärldsläget och det som händer just nu i Ukraina. Länk till annan webbplats. Där finns även information som riktar sig direkt till barn och unga.

Vi får även en del frågor till kommunen. Den vanligaste frågan vi får just nu handlar om skyddsrum. Länk till annan webbplats.Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps(MSB) webbplats Länk till annan webbplats. hittar du information och även karta över Sveriges skyddsrum.

Information och länkar

Har du frågor och funderingar kring kriget i Ukraina och det påverkade säkerhetsläget i Europa och Sverige? Här finns viktiga länkar med uppdaterad, sann och säker information.

Gällaryd, Värnamo. Foto: Jon Flobrant