Aprilskämt om att vi slutar använda bokstaven R

Under fredagen gick vi ut med att kommunledningen har beslutat att bokstaven R inte ska användas längre. Det var ett aprilskämt och informationen stämmer alltså inte.

Hur lät aprilskämtet?

Ett sätt att spara både arbetstid och pengar

Att sluta använda bokstaven R är ett sätt för kommunen att spara pengar.

- Vi använder det inte så ofta i dagsläget. Det är ett klokt sätt att spara på både arbetstid och andra kostnader, säger Ulf Svensson, kommundirektör..

Stor omställning

Det kommer bli en stor omställning för kommunanställda som inte är vana vid den småländska dialekten. Till en början ska kommunledningsförvaltningen vara pilot för projektet

- Vi kommer att införa detta successivt för att alla medarbetare ska känna sig bekväma med det nya arbetssättet, säger Ulf.

Ny logotyp tas fram

I samband med att vi byter namn kommer en ny logotyp att införas och nya skyltar sättas upp i kommunen. Den första insatsen görs vid infartsskyltarna till Värnamo stad under fredagen den första april.

- För att sätta i gång arbetet täcker vi bara över bokstaven just nu. Nya skyltar är beställda och kommer att sättas upp efter helgen, säger Lisa Lidén, chef för destinationsenheten.

Välkommen till Vänamo!

Den nya logotypen, där det står Vänamo kommun