Företagsklimatet i kommunen oförändrat

Värnamo kommun får samma betyg som förra året i Svenskt Näringslivs årliga enkät av företagsklimatet i kommunen.

De 114 företag som deltagit i undersökningen ger Värnamo kommun det sammanfattande betyget 3,72, att jämföra med genomsnittet för landets kommuner, som är 3,43.

Bäst betyg får Värnamo kommun bland annat för rimliga handläggningstider och att företagen tycker det är lätt att komma i kontakt med handläggare på kommunen.

Sämst betyg ger företagarna kommunen för dialog mellan företag och kommunens beslutsfattare samt för tillgången på arbetskraft med relevant kompetens.

De faktorer som företagarna menar är viktigast för att förbättra företagsklimatet är:

• öka samverkan mellan skola och näringsliv
  • minska brottsliget och ökad trygghet
  • anpassa utbildningen efter företagens behov.

Hela resultatet och vad företagen tycker om företagsklimatet i Värnamo kommun finns på Svenskt näringslivs webbplats. Länk till annan webbplats.

Gällaryd, Värnamo. Foto: Jon Flobrant