Kommunfullmäktige antog Alliansens budgetförslag

Efter tre timmars debatt antog kommunfullmäktige på onsdagen det förslag som Alliansen presenterat för 2023.

Drift- och investeringsbudget 2023 samt verksamhetsplan, driftbudgetplan och investeringsplan 2024-2027 var de tunga punkterna på fullmäktiges sista sammanträde före sommaruppehållet.

Det handlar alltså om vad de drygt två miljarder som kommer in i skattepengar till kommunen ska användas till under de kommande åren.

Förutom Alliansen hade Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna lagt förslag till budget. I omröstningen var det alltså Alliansens förslag som vann.

Du kan läsa alla förslagen på sidan Mål och budget 2023. Där finns också alla förvaltningarnas verksamhetsplaner.

Du kan se budgetdebatten och resten av sammanträdet på webb-tv via kommun.varnamo.se.