Idag öppnar förtidsröstningen - här kan du rösta

Från och med idag, 24 augusti klockan 12.00, fram till valdagen söndag den 11 september finns möjlighet att förtidsrösta.

Du kan förtidsrösta på olika ställen i kommunen:

• Gamla tingshuset Värnamo från och med onsdag 24 augusti. Adress: Lagmansgatan 10. Öppettider: måndag-fredag klockan 12.00-20.00, lördag-söndag klockan 11.00-15.00 (söndag 11 september klockan 08.00-20.00).

• Rydaholm från och med måndag 29 augusti. Gamla missionskyrkan i Rydaholm, Västra storgatan 12, Rydaholm. Öppettider: måndag-onsdag 15.00-19.00 samt söndag 4 september klockan 10.00-14.00.

• Bredaryd från och med måndag 29 augusti. Adress: Bredaryds Bygdegård, Klockaregårdsvägen 12, Bredaryd. Öppettider: måndag-onsdag 15.00-19.00 samt söndag 4 september klockan 10.00-14.00.

Du hittar även öppettiderna för förtidsröstningen på Valmyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats.

Bra at veta om förtidsröstning

• När du förtidsröstar behöver du ha med dig ditt röstkort och kunna legitimera dig.
  • Om du inte har fått något röstkort eller tappat bort det kan du få ett nytt. Kontakta Värnamo kommun 0370-37 74 40, så kan vi hjälpa dig att skriva ut ett nytt. Röstkort kan också skrivas ut i alla lokaler där du kan förtidsrösta i kommunen.
  • Du kan ångra din förtidsröst genom att rösta i din vallokal på valdagen den 11 september. Då räknas den röst du lämnat på valdagen. (Du kan inte förtidsrösta flera gånger.)
  • Om du på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte kan ta dig till din vallokal eller en röstningslokal kan du låta ett bud lämna din röst. Läs mer om budröstning på Valmyndighetens webbplats: Rösta med bud - Valmyndigheten Länk till annan webbplats.
  • Om du inte känner någon som kan vara bud åt dig kan du boka ambulerande röstmottagning. Det innebär att två röstmottagare kommer hem till dig med förtidsröstningsmaterial enligt överenskommelse.

Du hittar mer information på sidan Val 2022