Har du inte möjlighet att ta dig till en vallokal?

Om du inte kan ta dig till en vallokal på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning kan du rösta med bud eller ambulerande röstmottagning.

När du röstar med bud eller amulerande röstmottagare behöver du både ditt röstkort och en giltig legitimation.

Budröstning

Vid budröstning behöver du en budröstningssats. Den kan hämtas i förtidsröstningslokalerna eller kontaktcenter och i vallokaler under valdagen. Om du ska budrösta behöver du ett vittne och ett bud. Vittnet och budet får inte vara samma person. Budet som hjälper dig ska vara minst 18 år och en anhörig eller vårdare. Vittnet ska vara äldre än 18 år.

Ambulerande röstmottagning

Om du inte har möjlighet att ordna ett vittne eller ett bud kan du boka ambulerande röstmottagning. Ambulerande röstmottagning innebär att två röstmottagare kommer hem till dig med förtidsröstningsmaterial.

Tider för bokning

För att boka tid för ambulerande röstmottagning ringer du 0370-37 74 40.

Du kan ringa och boka tid för ambulerande röstmottagare fram till och med fredag 9 september, mellan klockan 7.30 och 16.30. Lördag 10 september och valdagen söndag 11 september kan du ringa och boka tid mellan klockan 8.00 och 12.00.

Mer information om valet

Vi har samlat all information om valet på sidan Val 2022