Anmäl om du ser något som inte stämmer

När valdagen närmar sig finns det en risk att falsk information sprids. Om du ser något om Värnamo kommun som inte verkar stämma vill vi att du anmäler det till oss.

I sociala medier sprids information snabbt och det kan vara svårt att avgöra om något stämmer eller inte. Under perioden innan valet är det mycket information i rörelse och det kan hända att felaktig information sprids eller att information misstolkas. Det är viktigt att valet genomförs på ett säkert sätt och därför vill vi gärna att du meddelar oss när du ser något som inte verkar stämma.

Hur gör jag om något inte stämmer i vallokalen?

Om du upptäcker något felaktigt i vallokalen, till exempel att valsedlar från ett parti saknas eller att någon beter sig olämpligt, tar du kontakt med en röstmottagare.

Du kan också anmäla det i efterhand till kontaktcenter på 0370-37 74 40 eller kontaktcenter@varnamo.se.

Hur gör jag om jag läser något som inte stämmer?

Om du ser något på sociala medier, eller i andra medier, som inte verkar stämma vill vi att du anmäler det till oss på 0370-37 70 00 eller kontaktcenter@varnamo.se.

Mer information om valet

Vi har samlat all information om valet på sidan Val 2022