Förslag om ny politisk ordning

På sitt möte 1 november beslutade kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att delvis ändra på den politiska ordningen i Värnamo kommun.

Det här är besluten i korthet:

• Från 1 januari 2023 ska kommunstyrelsen bestå av 13 ledamöter och 13 ersättare. Nuvarande kommunstyrelse är 15 ledamöter och 15 ersättare.
  • Ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande i kommunstyrelsen ska vara heltidstjänster.
  • Upphandlingensnämnden upphör 31 december 2022.
  • 1 januari bildas ett näringsutskott under kommunstyrelsen. Utskottet får ansvar för upphandling, mark- och eploateringsverksamheten samt näringslivsfrågor där kommunen är representerad. Utskottet består av fem ledamöter och fem ersättare i kommunstyrelsen. Förste vice ordförande i kommunstyrelsen blir ordförande i utskottet.
  • Vid årsskiftet upphör tekniska utskottet och en ny nämnd bildas, teknik- och fritidsnämnden. Den nya nämnden har nio ledamöter och nio ersättare.
    Förslaget lämnas till kommunfullmäktige, som beslutar om ärendet 24 november.