Strömavbrott i delar av kommunen

Under onsdagseftermiddagen uppstod ett elavbrott, som drabbade östra delarna av Värnamo. Felet åtgärdades och strömmen var tillbaka efter ungefär två timmar.

När ett större strömavbrott inträffar samlas en grupp med berörda funktioner i Värnamo kommun för att få en överblick av läget.

Syftet är att se vilka åtgärder som ska sättas in omedelbart, men också att förbereda oss för vad som måste göras om strömavbrottet blir långvarigt, både vad gäller de kommunala verksamheterna och situationen för dig som invånare.

Så agerade vi

Den här gången samlades gruppen först för att sammanställa en lägesbild. I gruppen fanns representanter för våra verksamheter, till exempel omsorg, fastigheter, räddningstjänsten, skolan och IT.

Arbetsuppgifter fördelades och vid en återsamling klockan 16 kunde vi konstatera att strömmen var tillbaka. Vi såg också att viktiga funktioner fungerat inom verksamheterna och att en del planerade reservförfaranden hade satts i verket.

Vi kommer att utvärdera händelsen, som alltid finns det förbättringsmöjligheter som vi kommer arbeta med framöver.

Information

Information om strömavbrottet lades ut på kommun.varnamo.se Länk till annan webbplats. och via Värnamo kommuns Facebook Länk till annan webbplats.. Av erfarenhet vet vi att många hör av sig till oss vid ett elavbrott

Vi hänvisar i vår tur vidare till information på Värnamo Energis Länk till annan webbplats. eller Eons webbplatser Länk till annan webbplats..

Att förbereda sig

På sidan Krisinformation kan du läsa mer om hur du förbereder dig för att strömavbrott. Länk till annan webbplats.