Testa magnetfiske och Städa Sverige

På lördag, 28 augusti, genomför idrottens miljöorganisation Städa Sverige och fritidsföretaget Thule Group en naturstädardag. Lokala idrottsföreningar plockar skräp i naturen och den som vill kan passa på att testa magnetfiske i Forsheda och Värnamo.

I Värnamo är det IFK Värnamo P08, Wärnamo Sportklubb, Värnamo Sportdykarklubb samt Värnamo FSK som hjälper till att plocka skräp.

– Vi är glada att ungdomar i Värnamo och Gnosjö vill vara med och ta miljöansvar. Att måna om en skräpfri natur, i kombination med att stötta ungdomarnas idrottsutövande, är en härlig vinst för alla, säger Katarina Ridderberg, projektledare Städa Sverige.

Under lördagen erbjuder Värnamo kommun möjlighet att testa magnetfiske på två platser. Samling vid Åkanten på Tinas ö kl. 10-13.

I Rydaholm genomförs magnetfisket under ledning av Forsheda IF. Samling för barn och föräldrar vid Bollagården kl. 9.30. Förälder ansvarar för sitt barn vid magnetfisket.