Extra öppet på Värnamobadet i sommar

Värnamobadet kommer att ha extra öppet under fyra veckor i sommar.

Senaste tre somrarna har Värnamobadet haft utökade öppettider, under förra året med två extra veckor. Detta för att kunna utgöra ett komplement till simhallen, som är tungt belastad och inte kan erbjuda så mycket bassängyta som behövs för all verksamhet
som ska rymmas i den.

De utökade tiderna har gjort det möjligt att ha många aktiviteter för både föreningar, privatpersoner, skolor och de som är i behov av simundervisning. Värnamobadet är också en populär sommaraktivitet hos de barn och unga som bor på Doktorsområdet där badet ligger.

De utökade öppettiderna gör att Värnamobadet håller öppet från 16 maj till 11 september.

Värnamo kommun hyr Värnamobadet av Region Jönköpings län. På tisdagens kommunstyrelsesammanträde beslutades att tekniska förvaltningen får 150 000 kronor extra för att betala för det ökade öppethållandet.