Svaren på frågorna på matchvärdskvällen

I måndags, 5 september, var Värnamo kommun matchvärd på IFK Värnamos match mot Helsingborg. Några av er deltog i en tävling där det gällde att veta svaren på sex frågor om fritidsverksamheten i Värnamo kommun. Här är de rätt svaren.

Vinnarna har redan meddelats.

Fråga 1

Över hela Värnamo kommun finns fullstora fotboll- och konstgräsplaner som går att hyra (Finnvedsvallen är undantagen). Arenaservice sköter om de flesta planer men några ägs och/eller sköts av föreningar. Hur många fullstora fotbollsplaner har vi i Värnamo kommun?

Rätt svar: Det finns 20 fullstora fotbollsplaner i Värnamo kommun.

Fråga 2

På Värnamo simhall och motionscenter kan du gå och bada, simma, bada bastu, relaxa, ta en fika, träna på gymmet, träna gruppträning. Vilket är höstens gruppträningsnyhet vid Värnamo simhall och motionscenter?

Rätt svar: Höstens gruppträningsnyhet heter Danceboost.

Fråga 3

X-rundan är en digital tipspromenad där det enda som behövs är en mobiltelefon med en nedladdad app. I appen väljs runda och information om den kommer upp. Frågorna består av QR-koder som sitter på stolpar. Varje Xrunda är mellan en och fyra kilometer och nya frågor kommer en gång i veckan.
Hur många X-rundor finns i dagsläget uppsatta i Värnamo kommun?

Rätt svar: Det finns i dagsläget tio X-rundor uppsatta i kommunen.

Fråga 4

Det finns vandringsleder och friluftsområden runt om i kommunen. I Värnamo kommun finns det bland annat möjlighet till att grilla, bada, åka skidor, cykla, springa och spela discgolf. Kommunen arbetar ständigt med att utveckla och skapa nya områden för ett rikt friluftsliv.
Kommunen har skapat ett nytt friluftsområde med en vandringsled. Runt vilken sjö går denna?

Rätt svar: Det nya friluftsområdet går runt Sörsjö.

Fråga 5

På Värnamo Hälsocenter kan du som invånare få stöd att förändra dina levnadsvanor för en bättre eller bibehållen hälsa. Hälsocenter stödjer och skapar goda förutsättningar för en långsiktig, hållbar, hälsosam och aktiv livsstil för invånare i Värnamo kommun. På Värnamo Hälsocenter finns det många kurser att gå. Vilket tema ingår INTE i Värnamo Hälsocenters fokusområden?

Rätt svar: Miljö ingår inte i Värnamo Hälsocenters fokusområden.

Fråga 6

I Värnamo kommun finns ett rikt föreningsliv. I kommunens föreningsregister finns det 320 föreningar registrerade. Idrottsföreningarna registrerar bland annat deltagartillfällen, ett deltagartillfällen är en person på en träning. Hur många registrerade deltagartillfällen hade de 47 idrottsföreningarna i Värnamo kommun 2021?

Rätt svar: Det var 180 609 stycken registrerade deltagartillfällen.

Tack alla ni som deltog i tävlingen!