Publicerat:

I dag släpps biljetterna till Värnamo filmhistoriska festival

I dag, torsdag 27 mars klockan 15 släpps programmet och biljetterna till årets upplaga av Värnamo Filmhistoriska Festival, som i år startar 18 april. Lasse Åberg, Greta Garbo, Pernilla August, duon YoJuliet och Jonas Jonasson från Bob hund är några av inslagen under festivalen.

Filmaren, skådespelaren och konstnären Lasse Åberg inviger årets upplaga av Värnamo Filmhistoriska Festival som pågår 18-21 april. Men filmen som inviger blir inte en av hans egna, utan Ingmar Bergmans ”Tystnaden” från 1963.

Skådespelaren Pernilla August gästar också festivalen. Hon tilldelas Sveriges Biografägareförbunds hederspris 2024 och priset delas ut under festivaldagarna. Då spelas även ett avsnitt av podden Snedtänkt in med Pernilla August som gäst.

Och så var det det där med Greta Garbo. På fredagen får stumfilmsklassikern Gösta Berling saga med en 18-årig Greta Garbo i en av rollerna officiell nypremiär efter en digital restaurering. Filmen är baserad på Selma Lagerlöfs roman och blev en världssuccé när den kom 1924.

Duon YoJuliet har tillsammans med Jonas Jonasson från Bob hund komponerat ny musik till filmen, som de framför live i salongen.

Läs mer om Värnamo Filmhistoriska Festival, se programmet och köp biljetter på festivalens egen webbplats. Länk till annan webbplats.

Filmfestivalens logotyp med en röd pinnstol och texten Värnamo filmhistoriska festival 18-21 april 2024