Publicerat:
potatissallad med färskpotatis
.png)
En fräsch potatissallad gjord på färskpotatis och smaksatt med härliga italienska toner. Den passar utmärkt att servera både ljummen och kall – perfekt att förbereda i förväg till sommarens grillkvällar
Ingredienser
1 kilo färskpotatis, eller delikatesspotatis
1 rödlök
1 citron = saft från halva och zest från hela
0,5 deciliter olivolja
1-2 röd chili
2 matskedar grovt hackad kapris
2 vitlöksklyftor
1 deciliter hackad persilja
50 gram ruccola
40 gram finrivenparmesan,
salt och peppar
Gör så här
1. Tvätta färskpotatisen och skrubbad en ordentligt. Dela större potatisar i två halvor eller ännu mindre för att få en lagom storlek att stoppa i munnen. Koka i saltat vatten tills de är mjuka och genomkokta, cirka 20 minuter. Häll av vattnet från potatisen och låt dem svalna lite i grytan.
2. Hacka rödlöken i tunna strimlor och lägg den i en stor skål. Tillsätt grovhackad kapris, rivet citronskal, pressad vitlök och finhackad chili samt persilja.
3. Tillsätt pressad citronsaft, olivolja och riven parmesan i skålen och blanda ihop allt till en slags dressing. Smaksätt med salt och peppar.
4. Häll över potatisen och tillsätt ruccola. Blanda runt tills allt blandat sig och är täckt med dressing. Servera salladen ljummen eller låt svalna helt i kylskåpet och servera den kall.