Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Jobbcenter

Jobbcenter vänder sig till ungdomar och unga vuxna som saknar arbete eller inte studerar.

Individen i fokus

Jobbcenter arbetar för att hitta individuella lösningar för den enskilde genom meningsfull sysselsättning som ska leda till arbete eller studier. Varje deltagare har en individuell plan som utformas tillsammans med en av våra mentorer. Deltagaren ska ha makt över sin situation och möjlighet att påverka sin planering och sina aktiviteter hos oss.

Aktiviteter

Det finns en mängd olika aktiviteter hos oss. Vi erbjuder gruppverksamhet (introduktionsveckor) under förmiddagarna. Introduktionsveckorna består bland annat av jobbsök, allmän samhällsinformation, kost och hälsa m.m. Vi bjuder även in gäster som föreläser och ger information, som exempelvis olika arbetsgivare och utbildare. Studiebesök på arbetsplatser eller hos olika utbildningsanordnare ingår också i verksamheten.

På eftermiddagarna finns det studiestöd för de som vill komma igång att börja studera. Det finns även möjlighet att få praktisera eller få en kortare anställning genom JCU. Deltagaren har kontinuerlig kontakt med sin mentor som coachar och följer upp deltagarens planering.

Verksamhet i samverkan

Jobbcenter är en kommunal enhet som ligger under medborgarförvaltningen. Verksamheten drivs i nära samarbete med Arbetsförmedlingen, medborgarförvaltningen, barn- och utbildningsförvaltningen, Värnamo näringsliv, vuxenutbildningen och Försäkringskassan.

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 02 november 2022