Bli sms-livräddare!

Kan du HLR (hjärt- och lung räddning)? Är du över 18 år? Då kan du göra skillnad och hjälpa en person som drabbats av misstänkt hjärtstopp. Din insats kan vara avgörande för att en medmänniska ska få en andra chans!

Idag, den 1 september, startar tjänsten sms-livräddare Länk till annan webbplats. i Jönköpings län.

Ladda hem och registrera dig i appen sms-livräddare

Vid misstänkt hjärtstopp i din geografiska närhet kommer du få ett larm till din telefon, där du får ange om du är tillgänglig att hjälpa till eller ej. Även andra registrerade sms-livräddare i närheten får samtidigt detta larm.

Godkänner du uppdraget får du uppmaningen att ta dig direkt till platsen för att påbörja HLR, alternativt att hämta närmaste tillgängliga hjärtstartare.

Parallellt larmas givetvis ambulans/räddningstjänst till platsen. Men många gånger kan en privatperson vara först på plats, och den snabba hjälpen med HLR och en hjärtstartare är oftast helt avgörande för utgången.

Behöver du HLR-utbildning? Tag kontakt med Räddningstjänsten genom Värnamo kommuns kontaktcenter på telefonnummer 0370-37 70 00.

På webbplatsen www.smslivraddare.se Länk till annan webbplats. finns mer information om hur man blir sms-livräddare och om hur det fungerar i praktiken.