• Bevattningsförbud i hela Värnamo kommun Från och med 15 augusti är det bevattningsförbud i hela Värnamo kommun. Anledningen till beslutet om bevattningsförbud beror på låga nivåer i våra grundvattentäkter.

Seniorrestaurangerna öppnar igen

Måndag 13 september öppnar Värnamo kommuns seniorrestauranger igen. Det blir också premiärdatum för en ny seniorrestaurang på Expo och samtidigt stänger restaurangen på Rörestorpsgården för gäster.

- Vi är glada för att läget med pandemin nu är sådant, att vi kan öppna seniorrestaurangerna igen och vi hälsar våra gäster varmt välkomna tillbaka, säger Charlotta Nielsen Nylander, kostchef i Värnamo kommun.

Restaurangerna har varit stängda sedan 21 mars 2020 på grund av Folkhälsomyndighetens restriktioner med anledning av coronapandemin. Nu har restriktionerna delvis lättat och det gör det möjligt att öppna restaurangerna för besökare igen. Lokaler och verksamhet har anpassats så att gästerna fortsatt ska kunna hålla avstånd.

Ny restaurang på Expo

- En nyhet i höst är att en ny seniorrestaurang öppnar på Expo. Detta då omsorgsförvaltningen öppnar upp en ny mötesplats där. Att ha en seniorrestaurang i anslutning till denna mötesplats gör det möjligt för gäster att i samband med sitt besök på mötesplatsen, även kunna äta en bit mat hos oss i restaurang Expo. På detta sätt ser vi också att möjligheten till större social samvaro ökar. Vi hoppas att många väljer att åter besöka våra restauranger för vi har längtat efter att få öppna upp våra verksamheter igen, säger Charlotta Nielsen Nylander.

Samtidigt stänger restaurangen på Rörestorpsgården och gästerna hänvisas antingen till Expo eller någon av de andra seniorrestaurangerna.

Priser och öppettider

Mer information om priser och öppettider finns på respektive restaurangs webbplats Restaurang Forsgården, Restaurang Lindgården, Restaurang Expo, Restaurang Luddö.