Kurser om psykisk ohälsa

Har du upplevt psykisk ohälsa, är du anhörig eller står nära någon som mår dåligt, eller möter du personer med psykisk ohälsa i ditt yrke? Då är du välkommen att delta i kurser med Recovery College.

Kurserna är gratis och vänder sig till alla.

De sker digitalt eller på plats i någon av länets kommuner. Recovery College är ett samarbete mellan Region Jönköping och kommunerna med syfte att genom utbildning och erfarenhetsutbyte stödja återhämtning från psykisk ohälsa.

Vårens kurser

De flesta kurserna hålls på plats i någon av länets kommuner, några av dem sker digitalt. Du anmäler dig senast sju dagar före kursstart

Här är vårens digitala kurser och kurser i Värnamo

Sömn för bättre livskvalitet

Måndag 27 februari kl. 13.30-16.00, Mötesplats Expo

Nyfiken på Recovery College Jönköpings län

Erbjuds vid två tillfällen måndag 13 mars och onsdag 7 juni. Digital utbildning.

Hur får man pengarna att räcka längre i vardagen?

Tisdag 18 april och tisdag 25 april kl. 13.00-15.30, Mötesplats Expo

Mindful Outdoor – prova på

Måndag 24 april kl. 15.00-16.30, vid IFK-gården

Återhämtning från psykisk ohälsa

Onsdag 1 februari, onsdag 8 februari, onsdag 22 februari och torsdag 2 mars. Digital utbildning.

Läs mer om stöd vid psykisk ohälsa på sidan Psykisk ohälsa.