Frågor och svar om krisberedskap och skyddsrum

Här har vi samlat frågor och svar som handlar om hur man förbereder sig för kris och skyddsrum.

Kontakta den aktuelle fastighetsägaren. Det är fastighetsägaren som ansvarar för skyddsrum i sin fastighet och dess tillgänglighet. Du hittar fler frågor och svar om skyddsrum på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbplats. Länk till annan webbplats.

Skyddsrummen finns huvudsakligen i områden som är svåra att utrymma, till exempel större tätorter eller städer. Bor man på landsbygden kanske man själv har en källare eller något liknande som kan vara ett alternativt skydd.

Utomhussignalen är en kanal för Viktigt meddelande till Allmänheten, men den når inte hela befolkningen. SMS, radio och TV är andra kanaler som används för att meddelandet ska nå ut till så många invånare som möjligt. Läs mer om varningssystem på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbplats. Länk till annan webbplats.

Som kommun har vi ett starkt skydd mot cyberattacker. Vi har en ökad säkerhet vilket ger mindre risk att vi påverkas negativt och att känslig information sprids vidare. Vi bevakar misstänkt informationspåverkan.

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 22 mars 2022