Frågor och svar om omvärldsläget och flyktingar

Här har vi samlat frågor och svar som handlar om omvärldsläget och flyktingar.

I Värnamo kommun finns en stab som arbetar med att omvärldsbevaka vad som händer i Ukraina och i världen, nationellt och regionalt i Sverige. Staben arbetar med frågor som ett eventuellt flyktingmottagande, IT-störningar, krisberedskap, kontinuitetsplanering och kommunikation.

Kommunen uppdaterar webbplatsen, kommun.varnamo.se med aktuell information. Där finns också länkar till myndigheter och aktörer för mer information.

Det finns flera hjälporganisationer som samlar in medel och som är på plats för att hjälpa. Tänk på att skänka till organisationer med 90-konton. På webbplatsen Insamlingskontroll finns mer information om organisationer med 90-konton. Länk till annan webbplats.

Värnamo kommun har ingen möjlighet att ta emot kläder, mat eller andra gåvor utan hänvisar till enskilda hjälpinitiativ eller frivilligorganisationer. Kommunen har inte heller möjlighet att förmedla privata bostäder åt flyktingar. Svenska kyrkan i Värnamo samordnar flera frivilliginsatser. Kontakta dem via epostadressen ukraina@prastsidan.se Länk till annan webbplats.

Värnamo kommun har avsatt särskilda resurser som arbetar med att förbereda mottagandet av eventuella flyktingar. Kommunen för en löpande dialog med berörda myndigheter, som till exempel Migrationsverket.

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 22 mars 2022