Otjänligt badvatten

Under sommaren tar vi prover vid alla kommunala badplatser. Information om otjänligt badvatten hittar du alltid här, på vår webbplats.

Otjänligt vatten betyder att det finns bakterier i höga halter i badvattnet, vilket är ett tecken på att det skett en förorening av något slag. Då finns också en risk att det förekommer andra mikroorganismer i vattnet, som du kan bli sjuk av om du sväljer vattnet när du badar.

Tjänligt med anmärkning betyder att halten bakterier i provet är något förhöjt, att bada i vattnet bedöms inte utgöra någon hälsorisk.

Här avråder vi dig från att bada

Inga av våra badplatser har för närvarande otjänligt badvatten.

Tjänligt med anmärkning

Inga av våra badplatser har för närvarande tjänligt med anmärkning.

Mer information

På varnamo.se hittar du information om alla kommunens badplatser.  Länk till annan webbplats.

I vår karttjänst kan du kontinuerligt kolla resultat av proverna och badtemperaturen på några av våra badplatser.  Länk till annan webbplats.

På Hav- och vattenmyndighetens webbplats kan du läsa mer om vad tjänligt, tjänligt med anmärkning och otjänligt badvatten innebär. Länk till annan webbplats.