Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Stadsbiblioteket Gummifabriken

0370-37 76 00

Besöksadress

Gummifabriken Jönköpingsvägen ­15/Magasinsgatan
331 34 Värnamo

Filialer

Bibliotek och filialer

Öppet med bibliotekspersonalMåndag-Torsdag


10.00-19.00

Fredag


10.00-18.00

Lördag-Söndag


11.00-15.00

Öppet med självserviceMåndag-Torsdag


8.00-10.00, 19.00-21.00

Fredag


8.00-10.00

 

Databaser

Biblioteket ger dig kostnadsfritt tillgång till vissa betaldatabaser.

I biblioteket kan du i de flesta fall söka direkt i data­basen genom att klicka på länken "sök i databasen i biblioteket". I vissa fall kan du behöva be bibliotekarien om hjälp med inloggnings­uppgifter.

En del databaser kan du söka i hemifrån. Då får du ange ditt lånekorts­nummer. Lånekortsnummret är de 11 siffror som står på baksidan av ditt lånekort.

Alex författarlexikon

Bibliografiska uppgifter om författare, verksregister, genrer och tips på vidareläsning. Tidskriftsartiklar och recensioner i fulltext. Sök i Alex genom att klicka på länken under mer information. Om du är i biblioteket kommer du direkt in i Alex. Hemifrån loggar du in med ditt lånekortsnummer.

Alex deckarlexikon

I Alex Deckarlexikon finns utökad information om deckarförfattare från hela världen. Du hittar också presentationer av deckarfigurer, listor med deckarpriser och temaartiklar. Sök i Alex deckarlexikon genom att klicka på länken under mer information. Om du är i biblioteket kommer du direkt in i Alex deckarlexikon. Hemifrån loggar du in med ditt lånekortsnummer.

Fri tillgång till ArtikelSök

Just nu är det många som sitter hemma och söker information. Därför har alla bibliotek och skolor tillfälligt fri tillgång till artikeldatabasen ArtikelSök. I databasen finns över två miljoner artiklar som uppdateras och granskas av redaktörer.

Giltigt till och med 30 april.

För att få tillgång till artiklarna behöver du logga in på ArtikelSöks webbplatslänk till annan webbplats.
Välj logga in och sedan "BTJ" på följande sida.

Användarnamn: Artikelsok@btj.directory

Lösenord: Kaxig&Klok

Läs mer om hur du gör för att ladda ned dagstidningar och tidskrifter i fulltext.

Britannica Library ED

Encyclopedia Britannica är ett av världens främsta och största uppslagsverk på nätet och är engelskspråkigt. Texterna är anpassade efter tre olika åldersgrupper. Se länkar under mer information.

Mediearkivet Retriever

Mediearkivet Retriever är nordens största digitala nyhetsarkiv och innehåller material från tryckta tidningar, tidskrifter och affärspress. Digitala artikelkopior av originalartiklarna görs tillgängliga som pdf:er eller fulltexter samma dag som utgivning. Äldsta artiklarna är från 1987. Värnamo Nyheter från 20121208. Endast för sökning i Biblioteket. Fråga bibliotekarien om inloggningsuppgifter. Se länk under mer information.

NE - Nationalencyklopedien

Svenskt omfattande källkritiskt granskat uppslagsverk. Se länk under mer information.

Nu kommer du åt allt material i tjänsten Svenska dagstidningar hemifrån. Det är möjligt tack vare ett tillfälligt avtal mellan KB och upphovsrättsorganisationen Bonus Copyright Access.

Svenska dagstidningar

Svenska dagstidnignar samlar 400 år av nyhetsrapportering i digital form. Av upphovsrättsliga skäl är vanligtvis bara det allra äldsta materialet fritt att ta del av hemifrån. Den som vill läsa dagstidningar utkomna senare än 1904 har behövt besöka ett bibliotek som anslutit sig till tjänsten. Men under den rådande smittspridningen har många svårt att ta sig till ett bibliotek. Då är det viktigt att erbjuda nya digitala möjligheter att studera historien. Tillgängligt till och med 30 april. Se länk under mer information.

Senast granskad:
2020-04-27

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter