Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontaktcenter
331 83 Värnamo
kontaktcenter@varnamo.se

Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30

Kyrktorget 1
Värnamo

2020-06-09

Årets kulturstipendiater utsedda

Det är bredd på 2020- års kulturstipendiater. En smyckeskonstnär, en filmskapare och en skådespelerska och programledare.

Bland 17 nominerade har kulturnämnden nu valt ut 2020 års tre kulturstipendiater.
- Det var som vanligt ett svårt val, men samtidigt roligt att återigen kunna konstatera hur många duktiga kulturskapare som kommer från Värnamo kommun, säger kulturnämndens ordförande Eva Törn.

Förra året var det tre män som fick stipendiet, men i år är det tre kvinnor som alla är uppvuxna i Värnamo.

Lena Lindahl - smyckeskonstnär som skulle ställt ut i Blickfånget under året. På grund av coronapandemien är utställningen flyttad till 2021.
Nämndens motivering: Internationellt verksam smyckeskonstnär som är representerad på flera museer i Sverige och Europa.

Annika Fredriksson - Filmskapare som har arbetat med en mängd olika projekt inom dokumentärfilm och tv-produktion.
Nämndens motivering: Mångsidig filmskapare som nominerats till både Stora journalistpriset och Kristallen.

Nina Hjelmkvist - Skådespelerska, musikalartist och programledare som åren 2002–2006 var med i Värnamorevyn. Mest känd för den breda allmänheten är hon som programledare och redaktör för Bolibompa i SVT, vilket hon arbetat med sedan 2007.
Nämndens motivering: Sångerska och skådespelerska som började i Värnamorevyn och nu är en välkänd tv-profil för Sveriges alla barn.

Prisutdelningen sker någon gång i höst, då allmänheten bjuds in till en ceremoni med samtal och musik. Datum är dock inte satt ännu på grund av den osäkerhet som coronarestriktionerna skapar.

Årets kulturstipendiater: Lena Lindahl, Annika Fredriksson och Nina Hjelmkvist

Senast uppdaterad: