Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Getingens förskola
0370-37 76 53

Rektor
Magnus Svensson
magnus.svensson@edu.varnamo.se

Besöksadress
Magnusgatan 19
331 40 Värnamo

Getingens förskola

Getingens förskola är en mindre förskola som ligger i centrala delen av Värnamo. Förskolan består av en avdelning med barn mellan 1 och 5 år. En stor del av dagen är vi uppdelade i mindre grupper men vid öppning och stängning är vi tillsammans.

Mål

Vår målsättning är att alla barn ska känna trygghet och glädje på förskolan samt få möjlighet till utveckling i sin egen takt och utifrån sina möjligheter. Vi vill också att alla vårdnadshavare ska känna trygghet när de lämnar sina barn på Getingens förskola. I vår verksamhet arbetar och planerar vi utifrån läroplanen för förskolan. Vi arbetar också utifrån förskolans egna prioriterade mål som är: språk, matematik och naturvetenskap. Bland annat är TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation) ett viktigt redskap för oss i arbetet med barns språkutveckling.

Vår pedagogiska miljö

En av fördelarna med placeringen av förskolan är närheten till skogen, då vi har möjlighet att ta till vara på den så mycket som möjligt. På Getingen har vi gott om utrymme vilket erbjuder varje barn möjlighet till lugn och ro liksom till lek, men också stor utemiljö för exempelvis spring, lek och vattenlekar. På Getingens förskola arbetar vi ständigt med att förändra och anpassa vår lärandemiljö efter barnens behov och intresse.

Värdeord

Våra värdeord är glädje, nyfikenhet och trygghet.

Samverkan

Vi samverkar med dig som vårdnadshavare via inskolningstiden, möten, utvecklingssamtal, fester men framför allt den dagliga kontakten vid hämtning och lämning. Vi vill ha en öppen dialog med vårdnadshavare där ni får möjlighet till att påverka verksamheten med idéer och tankar.

Getingensförskola

Hitta till oss

Magnusgatan 19, 331 40 Värnamo

Senast granskad:
2020-09-18

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter

Kontaktcenter

0370-37 70 00
0370-37 77 11 fax

kontaktcenter@varnamo.se


Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30


Besöksadress
Stadshuset
Kyrktorget 1, Värnamo


Postadress
Värnamo kommun
331 83 Värnamo


Organisationsnummer
212000-0555

Fler kontaktuppgifter
Facebook logotyp
Instagram logotyp
Värnamo 2035 logotyp