Värnamo kommun logotyp. Länk till www.varnamo.se.

Kontakt

Bredaryds skolas fritidshem

Almens fritidsklubb
0370-37 80 72

Björkbackens fritidshem
0370-37 80 66

Kastanjebackens fritidshem
0370-37 80 67

Rektor
Hanna Johansson
hanna.johansson@edu.varnamo.se

Biträdande rektor
Sofhia Petersson
sofhia.petersson@edu.varnamo.se


Bredaryd skolas fritidshem

Bredaryds skola har tre fritidshem: Kastanjebacken och Björkbackens fritidshem för årskurs F-2 samt Almens fritidsklubb för årskurs 3 och uppåt.

Om fritidshemmen

Fritidshemmens uppgift är att komplettera skolan, erbjuda barnomsorg, en meningsfull fritid och stöd i utvecklingen. På fritids läggs tyngden på social kompetens, identitetsutveckling och känslomässig utveckling. Vi arbetar även med svenska, matte och andra skolämnen i fritidsverksamheten.

Almens fritidsklubb

I Värnamo kommun skiljer man på fritidshem och fritidsklubb, där fritidsklubb är för barn som går i årskurs 3 och uppåt. Vi finns på andra våningen på Bredaryds skola. Hos oss är eleverna delaktiga i vårt planeringsarbete för att kunna påverka att deras egen fritid blir meningsfull. Aktiviteterna kan vara utflykter, att gå till gympasalen, gemensamma lekar, skapande aktiviteter eller spa. Barn och vuxna utvärderar alla aktiviteter samt hela veckan med metoden ”tummen” enligt äventyrspedagogiken.

Vi har också egen vald aktivitet, som vi kallar för EVA. Där får eleverna själva välja aktivitet inne eller ute på fritids. Här är det viktigt att eleverna tar ett eget ansvar för att alla trivs och mår bra och tar ett gemensamt ansvar för fritids miljö och saker.

Björkbackens och Kastanjebackens fritidshem

Björkbacken och Kastanjebacken är fritidshem för årskurs F-2. Vi lägger stor vikt vid att skapa trygghet i grupperna. Eleverna ska utveckla en positiv självbild och formas till självständiga individer. Verksamheten erbjuder både styrda aktiviteter och egna valda aktiviteter för att ge eleverna en meningsfull fritid och möjlighet till rekreation.

Vi samverkar mellan avdelningarna, med förskola, skola och hemmet genom olika informationskanaler samt möten.

Samverkan

Föräldrar är alltid välkomna till oss på fritids. Tänk på att lämning och hämtning av ditt barn ger ett bra tillfälle att utbyta information med personalen.   

Hitta till oss

Lundavägen 24, 330 10 Bredrayd

Senast granskad:
2020-09-16

Hjälpte informationen dig?

Synpunkter

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?Synpunkter

Kontaktcenter

0370-37 70 00
0370-37 77 11 fax

kontaktcenter@varnamo.se


Öppettider
Måndag-torsdag 7.30-16.30
Fredag 7.30-15.30


Besöksadress
Stadshuset
Kyrktorget 1, Värnamo


Postadress
Värnamo kommun
331 83 Värnamo


Organisationsnummer
212000-0555

Fler kontaktuppgifter
Facebook logotyp
Instagram logotyp
Värnamo 2035 logotyp