Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Borgens förskola

Vi är en avdelning med barn i åldern 1-6 år. En av fördelarna med en åldersblandad barngrupp är att barnen ges möjlighet att vara tillsammans med samma barn och pedagoger under en längre tid. Barnen gynnas även socialt, de lär av varandra och lär sig att visa hänsyn.

Ute miljö, inomhus miljö

Borgens förskola ligger vid Borgen outdoor som är ett friluftsområde. Borgens förskola har en varierad gård som uppmuntrar till många olika typer av lekar och vi går regelbundet till skogen med barnen i smågrupper. Vi vistas ute varje dag året runt, men tiden för utevistelsen regleras efter väder. De yngre barnen vilar utomhus i vagnar.

Vision och värdegrund

”Vi vill att alla barn ska minnas sin förskoletid med glädje, ha hopp om framtiden samt möta engagerade pedagoger med fokus på barnen.”

Hur vi arbetar på förskolan

Vi arbetar med mindre barngrupper, vilket innebär att vi under dagen delar barnen i grupper med minst en pedagog i varje grupp. Detta bidrar till en lugnare miljö som gynnar barns utveckling och lärande.

Vi har ett upplevelsebaserat arbetssätt, vi lär med hela kroppen. Fokus ligger på utomhus pedagogik och friluftsliv. Vi erbjuder mountainbike och springcyklar, matlagning ute varje månad, skidåkning och mycket utflykter i närmiljön.

Hur vi samarbetar med dig som vårdnadshavare

Vi lägger stor vikt vid introduktionen, då vi tillsammans med vårdnadshavarna skapar en god förutsättning till trygghet och fortsatt bra samverkan mellan vårdnadshavare och pedagoger.
Funderar du på att söka plats på förskolan?
Kom gärna och gör ett studiebesök!

Kontakt Borgens förskola, i Ur och skur

0370-37 77 90

Rektor

Jessika Arousell

jessika.arousell@edu.varnamo.se

Hitta till oss

Alandsryd

331 91 Värnamo

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 02 maj 2022