Val av skola, anvisad plats

Enligt skollagen har du som vårdnadshavare rätt att välja en skola. Alla barn som ska börja förskoleklass ska göra ett skolval. Du väljer skola med hjälp av e-tjänsten Ansökan om val av skola inför förskoleklass.

Val av skola

Enligt skollagen har du rätt att välja skola till ditt barn i mån av plats på den valda skolan. I de fall det blir fullt på en skola har kommunen rätt att placera på en annan skola i kommunen.

Riktlinjer för skolplacering Pdf, 130 kB.

Skolval inför förskoleklass

Vårdnadshavarna till ett barn som ska börja i förskoleklass ska göra ett val av önskad skola. Valet görs mellan 15 januari - 24 februari 2022. Du som vårdnadshavare får ett brev hem med information om valet och förskoleklassens verksamhet.

Under april månad skickas sedan ett brev med beslut om elevens skolplacering hem till dig.

Har du frågor?

Vi har samlat de vanligaste frågor och svaren på sidan Frågor och svar, skolval.

Byta skola inom Värnamo kommun

Om du vill byta skola inom Värnamo kommuner kontaktar du rektorn på den skola som du önskar byta till. Det är rektorn på den nya skolan som godkänner eller nekar ansökan om skolbyte. Därefter gör du en ansökan om att få byta skola via e-tjänsten Ansök om byte av eller önskemål om skola.

Flytta till Värnamo kommun

Om ni ska flytta till Värnamo kommun och är i behov av en skolplats fyller du i e-tjänsten nedan. Både vårdnadshavarna måste signera ansökan för att den ska bli giltig.

Flytta från Värnamo kommun

Om ni ska flytta från Värnamo kommun och är i behov av en skolplats måste du fylla i blanketten nedan. Både vårdnadshavarna måste signera ansökan för att den ska bli giltig.

Skolgång i annan kommun

Om du är du folkbokförd i Värnamo kommun men önskar skolgång i en annan kommun måste du ansöka om det. Det gör du via ansökningsblanketten nedan.

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 25 juli 2022